Sık Sorulan Sorular

Kayıt Süreçleri

  • Uzaktan Eğitim Önlisans Programlarında Öğrenci Alımları:

ÖSYS sisteminde sınava girmiş tüm lise mezunları UZEM programlarını tercih edebilir. Adaylar sınavdan aldıkları YGS puan türüne göre istediği programı tercih etmektedir. Programa öncelikle meslek liselerinin ilgili alanlarından sınavsız geçiş sistemi ile başvurmuş öğrenciler yerleştirilir.  Bunun için ÖSYS yolu ile başvurulmuş olunması yeterlidir. Bu yerleştirme dışında açık kalan kontenjanlara diğer lise mezunları ÖSYS sınavı yolu ile yerleştirilmektedir. Programa yerleştirilmeye hak kazanıldıktan sonra ilk kayıt yaptırırken öğrenciler belirtilen kayıt tarihleri arasında Marmara Üniversitesi sitesini takip edip kayıt için yapılması gereken işlemleri öğrenebilir. Kayıt yenileme işlemlerinin tarihlerini üniversitenin akademik takviminden takip edebilirsiniz.

  • Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alımlarında;
  1. Fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak şartı bulunmaktadır.

  2. Uzaktan Eğitim Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES Puan şartı  için; Fen Bilimleri Enstitüsü ve diğer enstitülerde açılabilecek programların şartları için enstitülerin web sayfalarından takip edebilirsiniz.

  3. Fen Bilimleri Enstitüsü için; Yabancı Dil Yeterlik şartı enstitünün web sayfasından takip edebilirsiniz.

  4. Fen Bilimleri Enstitüsü için; Lisans mezuniyet notuna göre değerlendirme yapılacaktır.

  5. Başvuruların tarihlerini Marmara Üniversitesi Akademik takvimden ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün sitesinden takip edebilirsiniz

  6. Kayıt için gerekli belgeleri ve işlemleri Fen Bilimleri Enstitüsü’nün sitesinde ki duyurular kısmından öğrenebilir.

  7. Program ücretlerine Fen Bilimler Enstitüsü web sayfasından ulaşabilirsiniz. Kayıt yenileme işlemlerinin tarihlerini üniversitenin akademik takviminden takip edebilirsiniz.

    Öğrencilerimiz BYS (bilgi yönetim sistemi)’ne kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra dersleri tamamen uzaktan eğitim yöntemiyle yürütmektedir.  Dönem başında kayıt işelminizden sonra BYS’den ders seçimi işlemini yapmanız gerekmektedir. Seçtiğiniz dersler için Danışman öğretim elemanından onay işlemi  sonrası  her DÖNEM BAŞINDA  uzaktan eğitim sistemine de kaydınız ve dersleriniz otomatik senkron işlemi ile yapılmış olacaktır. Tüm işlemler akademik takvimde belirlenen sürede başlar ve biter. Tüm adımlar takvim.marmara.edu.tr  web adresine uygun yapılmaktadır.

    HER DÖNEM BAŞI yapılan senkron işleminden sonra BYS sistemi üzerinden seçmiş olduğunuz dersler, sizin UZEM ana sayfanızda görülecektir.  Derslerde öğrencilere ders notları, e-öğrenme içeriği, videolu dersler, sanal sınıf uygulamaları gibi materyaller sunulmakta; forum soru-cevap, online sınavlar, anket aktiviteler ile dersler desteklenmektedir.

     Canlı Derslere katılırsanız bir sınıf ortamı şeklinde derslere katılıp tıpkı yüzyüze eğitim gibi sorularınızı sorabilir, öğretim elemanınızın yetkilendirmesi ile isterseniz  mikrofon ve/veya kamera ile derslere katılabilirsiniz. UZEM'de ders kaçırmak diye bir endişeniz olmasın. Katılmadığınız canlı dersi daha sonra arşivden istediğiniz kadar istediğiniz noktayı tekrar izleyebilirisiniz. Özel bir durum yoksa UZEM'de YOKLAMA veya DEVAM yoktur. "İstediğiniz zaman" "İstediğiniz yerden" "İstediğiniz kadar" UZEM uzaktan egitim sisteminin avantajlarından bazılarıdır.

     Eğitiminiz  15 veya 14 haftadır. Ders haftanız ve içerikler hafta başlamdan görünmez. Genel olarak 7 hafta sonunda vize sınavı , tüm dersleriniz bitince (14 veya 15 hafta) Final ve Bütünleme sınavınız yapılacaktır.

Önemli Not: Çalışma dökümanlarınızı indirmek için son haftayı beklemeyiniz. Aşırı yoğunluktan indirmeniz çok zamanınızı alabilir.

Önlisans bölümleri için; üniversite kayıt zamanlarında Marmara Üniversite’sinin web sayfasından ( http://www.marmara.edu.tr/ ) duyurular kısmından ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans bölümleri için; Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı 2 bölümümüz bulunmaktadır. Bu bölümler hakkındaki öğrenim ücretleri bilgisi için Fen Bilimleri Enstitüsünün web sayfası (http://fbe.marmara.edu.tr/)  duyuruları takip ederek veya 0 216 338 4474 (Fen Bilimleri Enstitüsü) yada 0 216 627 6272 (Çağrı Merkezimiz) arayarak öğrenebilirsiniz.

Eğitim süresi programa göre değişiklik göstermektedir.
Önlisans programlarımız 2 yıl (4 dönem)dir.
Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımız 1 yıl (2 dönem) dir.

Öncellikle BYS sistem üzerinden seçtiğiniz dersin rehber öğretim elemanınız tarafından onaylandığını teyit ve kontrol ediniz.

Eğer dersiniz kesin kayıtlanmışsa ve derslerinizde eksiklikler - yanlışlıklar varsa DESTEK tıklayınız.

 

HIZLI ERİŞİM