Uzaktan Eğitim Nedir?

Uzaktan eğitim, öğrenci ve öğretim elemanının fiziksel olarak aynı yerde bulunmadıkları (bulunmak zorunda olmadıkları) bir öğrenme modelidir. Bu eğitim türü, gelişen yazılım teknolojilerini kullanarak öğrencilere yeni eğitim materyalleri, öğretim ve öğrenme olanakları sunar. Uzaktan eğitim, internet altyapısı üzerinde çalışan bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, video konferans teknolojileri ve diğer dijital araçlar kullanılarak uygulanmaktadır.

Uzaktan eğitim şunları içerebilir:

  1. Çevrimiçi Dersler: Öğrenciler, öğretim elemanlarının derslerini çevrimiçi platformlarda (senkron* ve/veya asenkron** bir biçimde) izleyebilir ve materyallere erişebilirler.

  2. Video Konferanslar: Öğrenci ve öğreticiler, canlı video konferanslar aracılığıyla bir araya gelebilir ve etkileşimli dersler yapabilirler.

  3. E-Kitaplar ve Dijital Materyaller: Öğrenciler, kendilerine sunulan e-kitaplar, eğitim videoları ve çevrimiçi kaynaklar gibi dijital materyalleri kullanarak öğrenme süreçlerini destekleyebilirler.

  4. Özgün Çalışma: Öğrenciler, belirli bir konuyu kendi başlarına araştırabilir ve öğrenme materyallerini çevrimdışı kullanabilirler.

  5. Özelleştirilmiş Öğrenme: Uzaktan eğitim, öğrencilere kendi hızlarında (ve ihtiyaç duyacağı tekrar sayısında) öğrenme fırsatı sunar, böylece her öğrenci ihtiyaçlarına uygun bir öğrenme deneyimi yaşayabilir.

Uzaktan eğitim, coğrafi sınırları aşarak öğrencilere daha fazla erişim imkanı sağlar ve esnek bir öğrenme deneyimi sunar. Özellikle çalışan yetişkinler, uzaktan eğitim aracılığıyla işlerini sürdürürken veya aile yükümlülüklerini yerine getirirken öğrenimlerine devam edebilirler. Bununla birlikte, uzaktan eğitim, disiplin gerektiren ve özdenetim kabiliyeti gerektiren bir öğrenme türüdür, bu nedenle öğrenciler için yüksek özmotivasyon ve yüksek özdisiplin ihtiyacını ön planda tutar.

 

  • (*) Senkron: Öğrenci ve eğitmenin sanal ortamda eş zamanlı olarak bir araya geldiği, mekandan bağımsız olarak gerçekleştirilen eğitimdir. Senkron eğitimlerimiz LMS sistemi üzerinden ders programında belirtilen zaman diliminde akademisyen ve öğrencilerin bir araya gelmesi ile gerçekleşmektedir.
  • (**) Asenkron: Öğrenmenin zaman ve mekan kısıtları dışında gerçekleşmesidir. Böylece bireyler kendi hızlarında öğrenme imkanı bulmakta ve içsel motivasyonlarını geliştirebilmektedir. A-Senkron derslerimiz ortak dersler olup, diğer tüm a-senkton materyaller öğretim tasarımı ilkeleri esas alınarak, uzman ekibimiz tarafından oluşturulmaktadır.

Bu sayfa Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 12.11.2023 15:12:35 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM