Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Cep Telefonu ve Tabletle UZEM'e Giriş

Değerli Uzaktan Eğitim Öğrencilerimiz,

Canlı derslere Andorid tabanlı cep telefonu ve Tablet üzerinden izlemek için programımız da güncellemeler yapılmış ve kullanıma açılmıştır. Artık internet olan - her yerden /  her an - aktivitelere ve canlı derslere mobil olarak katılıp izleyebilir, eğitiminize devam edebilirsiniz. Öncelikle eğitimde kesinti yaşamamanız için hizmet aldığınız GSM firmanızın yüksek ve kesintisiz bağlantı hızı hizmeti verdiği noktalarda çevrimiçi olmanızı tavsiye ederiz. Bildiğiniz gibi internet bağlantısı bazı noktalarda sinyal seviyesi sıfıra yaklaşmakta ve aktiviteden sık sık kopmalar yaşanmasına sebep olmaktadır.

Derslerinize mobil veya tabletle katılmak için öncelikle Play Store 'dan tavsiye ettiğimiz   Puffin Web Browser adlı uygulamasını cihazınıza yüklemeniz gerekmektedir. Standart Cep Telefonu yada Tabletinizle gelen internet gezgini yerine Google Play Store üzerinden indirip kullanabileceğiniz Puffin Web Browser ile daha başarılı sonuç alabilirsiniz. Ücretsiz sürümde tam Adobe FlashPlayer desteği mevcuttur. Bu programı beğenir ve isterseniz ücreti karşılığı Puffin Web Browser Pro sürümüne geçerek ekstra özellikli  internet gezgininize sahip olabilir, mobil eğitiminizi kolaylıkla yapacağınızdan tavsiyemizdir. Ancak PRO sürümünüzü satın almadan da demo süresi boyunca standart Puffin Web Browser ile eğitiminiz için yeterlidir.

İnternete giriş yaptıktan sonra uzem.marmara.edu.tr adresine yazarak web sayfamıza girin ve ana menüden UZEM GİRİŞ'i tıklayınız.

Karşınıza bildiğiniz giriş ekranı çıkacaktır. Yine buraya sizin BYS'ye girerken kullandığınız kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak GİRİŞ yapınız.

Aynı masaüstü veya dizüstü bilgisayarınınızdaki gibi Puffin Web Browser ile işlemleriniz yapabileceksiniz.

Her şey doğru yaptıysanız, artık bildiğiniz ALMS ekranı sizi karşılayacaktır. Unutmayın isminizin hemen yanında gördüğünüz 4 paralel çizgi ANA MENÜ kısa yoludur.

Ana Menü tıklandığında göreceğiniz ekran aşağıdaki gibidir.

Derslerim sekmesi seçildiğinde sorumlu olduğunuz dersleri göreceksiniz. Hangi derse veya aktiviteye katılacaksanız o dersin ismini seçiniz.

Aktivitelerden katılacağız CANLI DERS aktivitesini bulup seçiniz. Biliyorsunuzdur öğrenciler sınıflara ders başlamadan ders saatinden 3 dk. önce girebilirler.

Sizi "ses, görüntü ve hız testi" ekranımız karşılayacaktır. Ancak, sadece bazı modellerde olan doğal flash player desteği olan tablete veya telefonuna sahip değilseniz canlı derslere sesli ve görüntülü olarak katılamazsınız, sadece izleyici olarak katılabilir, mesaj yoluyla sorular sorabilirsiniz.

OTURUMA KATIL'ı seçerek, derse başlamanız için Otur Katılımı tıklamanızla canlı derslere aktif bir öğrenci olarak katılabilir, ders esnasında sorularınızı ve uyarılarınızı yazarak yapabilirsiniz ...

PUFFİN WEB BROWSER KURULUM ve KULLANIMI

Bu sayfa Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 15.11.2016 15:43:40 tarihinde güncellenmiştir.